Aanleg van uw zwembad..  Zelf doen, of laten doen?

Wanneer u de mogelijkheden heeft, kunt u heel goed zelf uw bad op- of in de grond plaatsen. Hier is wel het één en ander voor nodig. U dient natuurlijk te zorgen voor het gat. (ong. 80 - 100cm groter dan de badmaat) Vaak moet de grond worden afgevoerd die eruit komt, waterpas maken etc. etc. Er komt dus wel iets bij kijken wanneer het op de juiste manier wordt gedaan.

Het ingraven van een metalen zwembad met een folie

Wij hebben voor u een korte impressie van een rond opzetbad welke door ons in de grond is geplaatst. Dit alles vond plaats in het zuiden van Hongarije onder enorme hitte. De grondsoort is hier droog en redelijk stevig, wanneer dit niet het geval is moet er wellicht beton onder. Nadat het gat is gegraven en de vloer waterpas en vlak is gemaakt gebruiken we Styrodur platen van 40mm als ondergrond zodat we later bij een gevuld bad bijvoorbeeld geen bobbels of voetafdrukken te zien krijgen. Foto 1 toont ons de voorbereiding van de ondergrond. Deze platen zijn bij ons per pak verkrijgbaar, en zorgen voor isolatie en een stevige, vlakke vloer op de lange termijn.

Foto 1 Het leggen van het Styrodur

zwembad-plaatsen-buitenland

Houten zwembaden bouwen is eigenlijk hetzelfde..

Voor een houten bad gelden ruwweg dezelfde regels als voor andere opzetbaden met een folie. Wanneer de vloer klaar is zetten we de poten neer en bevestigen de zijwand er direct tegen.  Zo gaan we het bad rond en waar de beide uiteinden van de wand bij elkaar komen zetten we deze vast met schroeven, soms een strip. Zorg ervoor dat deze verbinding achter een poot komt, dus later niet meer zichtbaar is. Hierna gaat de bovenrand van het bad erop. Dit kan per bad verschillen, bij sommige type baden moet het later.  Wanneer dit alles gemonteerd is kan in de hoek een koof over de onderrail en leggen we er nog een ondertapijt in om alle evt. oneffenheden te bedekken en natuurlijk voor extra bescherming van uw folie, die er vervolgens in kan.  Foto 2 toont het bad met de koof en het tapijt.

Foto 2  Koof en tapijt, dan nu het zeil erin  


Foto 3 Folie nu nog strak over de randen

zwembad-plaatsen zwembad-plaatsen-buitenland

 

 

Cornerstone bouwt zwembaden ook in het buitenland..

Het zeil gaat bij dit type bad eerst over de bovenrand om het goed strak te kunnen trekken en zonder plooien te kunnen monteren. Later monteren we het zeil weer onder de bovenranden. Mooi systeem, maar de heel voordelige baden hebben dit wellicht niet omdat de stevigheid daarvoor soms ontbreekt. Er komt veel kracht op te staan wanneer we het zeil als een 'trommelvel' over het bad trekken een krachtig aantrekken. We houden dit zo tijdens het vullen, en geven van tijd tot tijd iets ruimte om het zeil mooi te geleiden wanneer het door de waterdruk in het bad zakt. Gebruik voor het vullen liefst alleen leidingwater. Zoals u op Foto 3 wellicht ziet was het Hongaarse water erg vuil, en kostte het zeer veel moeite om dit later helder te krijgen. Nu is dit één van de meest heldere baden in Hongarije!

Foto 4  Het aanbrengen van het Stabilisatiezand

Foto 5 Het geheel is klaar en een prachtig bad geworden

stabilisatieand-cornerstone-buitenland

zwembad-hongerije-cornerstone


Zie hoe Cornerstone een zwembad bouwt en afwerkt.

Het is tijd om de folie onder de randen door te werken en de rest van het bad verder af te maken. Bovenranden zullen er per drie stuks weer af moeten, zeil er onderdoor en weer monteren. Skimmer en bovenranden kunnen gemonteerd worden, en wanneer het bad geheel gevuld is, kan het gat aangevuld worden met Stabilisatiezand, metselzand gemengd met droge cement. (verhouding 1:7)  Dit kunt u zelf maken, maar ook kant en klaar bestellen. Let er op dat u het wel de zelfde dag verwerkt, want het droogt snel uit.  Bij de skimmers en inlaatfitting etc. geen Stab. zand, daar moet u wellicht nog eens bij.
Wanneer dit alles gedaan is kan de rest van de tuin / bestrating / vlonders etc. klaar gemaakt worden.

zwembad-buiten-cornerstone

Of het nu een houten zwembad is of metaal met een folie, ze kunnen heel goed in de grond gebouwd worden. U heeft dan al een heel fraai ogend zwembad voor een zeer lage prijs.

cornerstone-zwembad Opzet Trevipool-cornerstone cornerstone-zwembad

Houten zwembaden

Opzetbaden

Polyester zwembaden